Agenda Groningen

 

17 sep

Culturele Zondagmiddag - Leven met verlies

Het Humanistisch Verbond, afdeling Groningen, nodigt u graag uit voor een bijzondere middag met gedichten en liederen over liefde, verlies en rouw.

 

 

 

Aly Freije en Leonie Barnier dragen gedichten voor uit eigen werk.

Ann Favery wisselt de poëzie over leven met verlies af met liederen. Zij zingt melancholische ballades, begeleid met haar gitaar.

Het programma duurt ongeveer een uur. Daarna is er tijd om nog wat na te praten met een drankje en een hapje.

De middag is gratis toegankelijk - een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

Aly Freije is dichter en docent aan de Schrijversvakschool Groningen.

Ze debuteerde in 2009 met de Groningstalige bundel Wondpoeier, uitgeverij kleine Uil en in 2008 won ze de Freudenthal-prijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur.

In 2016 verscheen haar Nederlandstalige debuut Door het vanggat, Uitgeverij In de Knipscheer ( http://www.indeknipscheer.com/tag/aly-freije/)

Ze trad o.a. op bij Dichters in de Prinsentuin 2009 en 2012, Explore the North 2013 en Noord houdt Woord 2014. Met een aantal in het Duits vertaalde gedichten treedt ze samen met vier andere kunstenaars op tijdens een Kunstfestival in Berlijn, 2017. 

 

Leonie Barnier(1956) studeert poëzie aan de Schrijversvakschool Groningen.

Zij trad in 2013 op tijdens Theaterfestival Noorderzon Groningen, in 2014 tijdens het internationaal poëziefestival Dichters in de Prinsentuin en in 2015 en 2017 in de Stationshal Groningen.

In januari 2015 won zij met het gedicht Afslag Boerakker de eerste prijs van de poëziewedstrijd van de Openbare Bibliotheek Groningen. In 2017 won ze de eerste prijs van de poëziewedstrijd Dichter bij Rodin uitgeschreven door de Schrijversvakschool Groningen.

 

Ann Faverey is actief als songwriter, gitarist en contrabassist. Vanaf haar kindertijd werd zij van huis uit geïnspireerd door de verschillende soorten muziek die ze om zich heen hoorde. Met een voorliefde voor ballads en melancholie richtte zij in Zaandam, waar zij opgroeide, in 1979 haar eerste band op en speelde voornamelijk eigen werk. De laatste jaren werkt ze regelmatig samen met tekstschrijfster Lisette Beentjes.

 

de zaal gaat open om 14.00 uur

vooraf aanmelden bij leniekootstra@gmail.com