Agenda Den Haag

 

27 sep

Cursus Hedendaagse Levenskunst

Cursus Hedendaagse Levenskunst

Afbeeldingsresultaat voor moderne levenskunst

Zes avonden hedendaagse levenskunst in Den Haag

 Data: woensdagen 27 september, 4, 11 en 25 oktober, 1 en 8 november 2017 – 19.30 u en 22.00 u

Locatie: Stijlkamer Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag.

Het Humanistisch Verbond Den Haag-Haaglanden organiseert in september, oktober en november zes cursusavonden over hedendaagse levenskunst. Via een aantal hedendaagse en nog levende filosofen staat het thema angst centraal.

We zijn bang voor aanslagen, extreem weer, vreemdelingen, ziekten, ouderdom of armoede, maar soms ook al voor de buurman en (uiteindelijk) voor onszelf. Angst is alom tegenwoordig. We kunnen het negeren, populariseren of bestrijden.

Tijdens de cursus wordt ingezoomd op het thema angst aan de hand van teksten van onder andere Alain de Botton (statusangst), Wilhelm Schmid (levensangst), Joep Dohmen (leefstijlen), Dick Kleinlugtenbelt (vriendschap) en Paul van Tongeren (levenslessen). Het doel van de cursus is vergroting van zelfkennis en verrijking van de relatie met de ander.

Cursusleider is Peter Harteloh, praktiserend filosoof. Hij studeerde geneeskunde en filosofie en werkt onder meer als filosofisch consultant. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar de figuur van Socrates en naar het Socratisch gesprek. Sinds 2011 verzorgt hij cursorische bijeenkomsten levenskunst voor het Humanistisch Verbond.

Het maximale aantal deelnemers is 15.

Informatie en inschrijving: info@humanistischverbonddenhaag.nl tot uiterlijk 20 september 2017.

De kosten van de cursus zijn € 80,- voor leden van het Humanistisch Verbond en € 100,- voor niet-leden. U kunt het bedrag ad € 80,- / € 100,- overmaken op banknummer NL97 TRIO 019 8435 363 o.v.v. Cursus Hedendaagse Levenskunst 2017.