Agenda Werkgroep Utrecht

Cursus Moderne levenskunst Utrecht

19 sep

Cursus Moderne levenskunst Utrecht

Vanaf 19 september organiseert de werkgroep Utrecht en omstreken de cursus Moderne levenskunst, bestaande uit 6 cursusavonden.

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Waarom maak ik de keuzes die ik maak? Kies ik wel daadwerkelijk voor dat wat ik van belang vind? Houden deze vragen u bezig en bent u op zoek naar een antwoord?

U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst staat u stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van uw vrijheid en de betekenis van vriendschap voor uw leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leert u scherper te denken over uw eigen leven en wat u belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus, uw vragen over hoe te leven.

U maakt kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid. Levenskunst betekent oefenen. Denk, praat en oefen mee tijdens gevarieerde en interactieve cursusavonden. De docent voor deze cursus is Silvia Benschop. Er is geen voorkennis vereist.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond 19 september, 3, 10, 24, 31 oktober en 7 november 2017.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusondersteuner, cursus@humanistischverbond.nl of via www.cursushumanisme.nu. Aanmelden graag d.m.v. www.cursushumanisme.nu. Er is plaats voor maximaal 14 cursisten.

Meer informatie over inhoud en programma