Agenda Amsterdam

Huma Cafe en zomerborrel: Marli Huijer en Frank Meester

20 aug

Huma Cafe en zomerborrel: Marli Huijer en Frank Meester

Eeuwig onderweg

Dit Huma Café verzorgen Marli Huijer en Frank Meester een interactieve show over het thema ‘Eeuwig onderweg’. Vragen die aan de orde komen zijn:  Waarom trekken Europeanen zo veel en zo vaak de wijde wereld in? Wat is de culturele achtergrond van het op avontuur gaan? Zijn we bereid aan iedereen die mate van beweeglijkheid toe te staan?

De presentatie bestaat uit een afwisseling van korte lezingen, close reading van een tekstfragment, muziek, gesprek met publiek en voorgelezen fragmenten.


Prof.dr. Marli Huijer,opgeleid als filosoof en arts, is bijzonder hoogleraar publieksfilosofie aan de Faculteit der Wijsbegeerte, Erasmus Universiteit Rotterdam. Als eerste vrouwelijke Denker des Vaderlands thematiseert zij de publieke ruimte als een ‘tussenruimte’ en streeft zij ernaar om de stemmen van minder gehoorde groepen in die ruimte te laten klinken. Zij publiceerde de boeken Ritme, Discipline, Achterblijven, en -met Martin van Rees- Wij zijn allemaal migranten. Zij treedt regelmatig op in de media en pendelt voortdurend tussen de publieksfilosofie en de academische filosofie.

Frank Meesteris een filosoof, publicist en musicus. Hij studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Rotterdam. Sinds maart 2010 is Meester assistent-lector Filosofie en Beroepspraktijk aan de Haagse Hogeschool. Meester is ook wel bekend als de jongste van het schrijversduo Gebroeders Meester en schrijft columns in onder andere Filosofie Magazine en De Volkskrant. In 2012 werd hij genomineerd door het tijdschrift Glossy als "Meest sexy man van Nederland." Hij speelt tevens Contrabas in de Hot club de Frank.


Deur open om 14.30 uur, start om 15.00 uur. Vanaf 17.00 zomerborrel!
Graag aanmelden via: amsterdam@regio.humanistischverbond.nl