Agenda Arnhem

Humanistisch Café & Filosoferen met kinderen | Thema's: vitaliteit (volw) & fantasie en spel (kind)

25 mrt

Humanistisch Café & Filosoferen met kinderen | Thema's: vitaliteit (volw) & fantasie en spel (kind)

Humanistisch café

Tijdens het Humanistisch Café nemen we de gelegenheid om even afstand te nemen van ons drukke leven en proberen we stil te staan bij zaken in het dagelijkse vaak aan ons voorbijgaan. We bespreken een thema aan de hand van teksten, gedichten en muziek met een actieve inbreng van de deelnemers. Miek den Daas, humanistisch geestelijk begeleider, is onze gids en zal ons inspireren om samen verder te denken over thema’s als moed, vriendschap, keuzestress en eindigheid.

Filosoferen met kinderen

Tegelijk met het Humanistisch Café filosoferen de kinderen over hetzelfde thema met Sylwia Falińska, docent en kinderfilosofe. Kinderen zijn goede filosofen en komen vaak vanuit zichzelf met boeiende levensvragen. Leg je oor maar te luister, thuis, op het schoolplein, achterin de auto of voor het slapen gaan. Kun je stoppen met denken? Waar blijft de dag van gisteren? Hoe weet ik of dit niet een droom is? Door ruimte te geven aan deze inspiratiebron denken kinderen er met anderen op een natuurlijke manier over na. Door te filosoferen kunnen we helpen die vragen en eerste antwoorden te onderzoeken, met verschillende werkvormen en spelletjes. Filosoferen is zo een prachtige manier om de eigen denkwereld te leren kennen en ontwikkelen. Kinderen leren op deze manier te luisteren naar elkaar en respect te hebben voor een ander.

 

Het humanistisch Café en Filosoferen voor kinderen zijn maandelijks van 15:30 tot 16:30 uur in oktober tot en met april. Houd voor de data de agenda in de gaten. Voor de deelname vragen we een vrijwillige bijdrage. Voor meer informatie, mail miekdendaas@gmail.com of bel 06 28187627. In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u deelnemers voor de kinderfilosofie aan te melden bij secretaris@hv-arnhem.nl.