Agenda Den Haag

 

30 mrt

Humanistisch Café Plus - Nieuwspoort Den Haag

 

Humanistisch Café Plus – 30 maart – in Nieuwspoort

Een extra feestelijk Humanistisch Café naar aanleiding van het uitbrengen in maart van het herinneringsboekje 70 jaar Humanistisch Verbond, met onder meer doorkijkjes in het reilen en zeilen van de Haagse afdeling.

Datum: donderdag 30 maart

Aanvang: 18.00 u

Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.

Programma


18.00 uur – Inloop, met een drankje en een hapje

18.30 uur – Presentatie ‘Een grote taak weggelegd’, Herinneringsboekje naar aanleiding van 70 jaar Humanistisch Verbond 1946-2016 door Inge Camfferman, secretaris HV Den Haag-Haaglanden

Naar aanleiding van het 70-jarig bestaan van het Humanistisch Verbond in 2016 heeft HV Den Haag-Haaglanden een herinneringsboekje uitgebracht. Het boekje blikt terug op de ontwikkelingen van het humanisme in Nederland, en via Haagse archiefstukken worden doorkijkjes gegeven in het reilen en zeilen van de Haagse afdeling. Het herinneringsboekje wordt gratis aan de Haagse HV-leden ter beschikking gesteld.

18.45 uur – Voordracht ‘Vrijdenken & humanisme in Nederland’ door Bert Gasenbeek, onderzoeker geschiedenis en systematiek van het humanisme aan de Universiteit voor Humanistiek en directeur Humanistisch Historisch Centrum 

In ‘Vrijdenken & humanisme in Nederland’ passeren een veertigtal personen, organisaties en onderwerpen die van bijzondere betekenis zijn voor de humanistische traditie in Nederland. Iedere bijdrage is gekoppeld aan een concrete plek, zoals een geboorte- of sterfhuis, een gebouw, een standbeeld, een graf, een naambord et cetera. Veel plekken kunnen ook nu nog van binnen worden bezocht.

19.30 uur – Gedachtenwisseling naar aanleiding van de voordracht van Bert Gasenbeek.

Voor belangstellenden zijn de boekjes ‘Vrijdenken & humanisme in Nederland’ ter plaatse te koop.

20.00 uur – Sluiting.