Agenda Den Haag

 

1 jun

Humanistisch Café - In samenspraak met Erasmus

Humanistisch Café Den Haag-Haaglanden

Datum: donderdag 1 juni 2017

Aanvang 18.00 uur (inloop 17.30 uur; gratis incl. een kop soep en een broodje)

Koorenhuis, Prinsegracht 27, Den Haag

In samenspraak met Erasmus

boemerang

Toelichting op het boek De Boemerang van Oorlog en Geweld. Een hedendaagse samenspraak over Erasmus’ visie op oorlog en vrede. Presentatie door Fred Valkenburg en Sabine Louis, beide Erasmuskenners en bestuursleden van Huis van Erasmus. 

In het boek met de ondertitel ‘Een hedendaagse samenspraak rond Erasmus’ visie op oorlog en vrede’ zijn teksten van Erasmus vergeleken met de hedendaagse politieke en maatschappelijke situatie.

Uit Erasmus’ tekst “Zoet is de oorlog voor hen die hem niet kennen” zijn tien thema’s geselecteerd die zijn voorzien van commentaren aan de hand van hedendaagse bronnen. Verder zijn bijdragen van betrokken medestanders, waaronder enkele wetenschappers, een oud-diplomaat en kunstenaars, opgenomen. Het boek is rijk geïllustreerd met afbeeldingen van Woldhek, Goya, Masereel en Käthe Kollwitz, aangevuld met tekeningen van kinderen uit het Humanistisch Vormingsonderwijs.

Het boek werd op zaterdag 29 oktober 2016 door het bestuur van het Huis van Erasmus gepresenteerd, ter afsluiting van de Erasmusweek 2016. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Prof. Dr. Kees Schuyt, socioloog en jurist, én lid van het Humanistisch Verbond, die in zijn publicaties vaak verwijst naar het belang van geweldloze conflicthantering.

Via onderstaande link kunt u de toespraak van Kees Schuyt downloaden: //cms/files/Als_Koningen_dwaas_te_keer_gaan_Kees_Schuyt.pdf//cms/files/Als_Koningen_dwaas_te_keer_gaan_Kees_Schuyt.pdf