Agenda Haarlemmerland

Humanistisch Café met Boris van der Ham dussieren over opvoeding

7 jun

Humanistisch Café met Boris van der Ham dussieren over opvoeding

Hoeveel vrijheid bied je een kind voor persoonlijke ontwikkeling en hoeveel sturing om het kind te begeleiden naar volwassenheid? Wat kan en wil je meegeven aan waarden, kennis en vaardigheden?

“Opvoeden is ruimte geven” is het thema van het eerste Humanistische Café in Haarlem.  In het Humanistisch Café is plek voor pakkende inleidingen, maar vooral veel onderlinge discussie en gesprek met een drankje in de hand. Iedereen is van harte welkom.

Gastspreker Boris van der Ham is ervaringsdeskundige in het opvoeden van een zoon van 6 jaar oud. Stimuleren van kinderen om leuke en goede dingen te doen is een van zijn ambities bij het opvoeden. Zo is er de lijst van 50 dingen die je voor je 12e levensjaar in de natuur gedaan moet hebben. 

Kinderen hebben ruimte en vrijheid nodig om hun eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen en hun creativiteit te ontdekken en zelfstandig te leren.

Maar opvoeden is meer dan alleen maar buiten spelen. Opvoeders aarzelen tussen vrijlaten en controle, ergeren zich soms aan hun eigen gebrek aan grenzen en gezag en worden onzeker: is die vrijheid nou mooi of gewoon slap? In het Humanistisch Café gaan we daarom met elkaar het gesprek aan.