Agenda Den Haag

 

19 sep

Prinsjesdagviering Den Haag

Prinsjesdagviering 2017

Afbeeldingsresultaat voor prinsjesdagviering 2017

Op 19 september a.s. vindt de Prinsjesdagviering in de Grote Kerk in Den Haag plaats. Aanvang 10.30 uur.

De viering is een initiatief van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke organisaties, vindt plaats op de ochtend van Prinsjesdag en is de grootste interreligieuze bijeenkomst van ons land. Ook het Humanistisch Verbond is bij de organisatie betrokken. In 2016 trok de bijeenkomst 1000 bezoekers. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Het thema dit jaar is Vertrouwen tussen hoop en vrees.

In alle religieuze en levensbeschouwelijke tradities zijn er aanwijzingen, verhalen, geboden en liederen, die ons eraan herinneren dat wij mensen allemáál te gast zijn in de wereld. Tegen de menselijke neiging om vreemden als bedreigend te zien wordt in de overleveringen voortdurend gewaarschuwd; er zijn warme pleidooien om anderen te behandelen zoals jezelf behandeld zou willen worden. Die religieuze en levensbeschouwelijke rijkdom kan ons ook nu helpen om een koel hoofd en een warm hart te houden. De Prinsjesdagviering van 2017 wil déze rijkdom onder de aandacht brengen van bewindslieden en leden van de Staten-Generaal en van alle burgers van dit land, of ze nu hier geboren en getogen zijn, of pas later in hun leven terechtgekomen zijn. De titel van editie van 2017 luidt: Vertrouwen tussen hoop en vrees.

Meegewerkt wordt door joden, moslims, humanisten, christenen, bahaï’s, hindoes, boeddhisten, soefi’s, sikhs, Brahma Kumaris en anderen. Het hoofdreferaat is van André Kalden van de Boeddhistische Unie Nederland.

Zie voor de flyer: Flyer Prinsjesdagviering 2017