Agenda Groningen

Viering Wereldhumanismedag voor jonge humanisten: thema activisme

9 jun

Viering Wereldhumanismedag voor jonge humanisten: thema activisme

Op Wereldhumanismedag, de langste dag van het jaar, vieren humanisten de waarden en idealen van het humanisme. Dat hoeven we niet op de dag zelf te doen; liever prikken we een datum die ons het beste uitkomt. We zijn uitgekomen op 9 juni.

Waar moeten humanisten zich volgens jou actiever voor inzetten? 
Voor het waarborgen van individuele vrijheden? Voor een scherpere scheiding tussen kerk en staat? Voor het klimaat? Voor een humaner vluchtelingenbeleid? Voor het stimuleren en ondersteunen van het zoeken naar zingeving met hulp van bijvoorbeeld filosofie en meditatie?

Wat vind jij? Laat je horen tijdens onze viering met als thema 'actief humanisme'. We zullen het ook gaan hebben hebben over hoe we onze toekomstige activiteiten vorm willen gaan geven.
Wil je iets inbrengen tijdens de viering? Een gespreksthema, muziek, een voordracht, een beeldfragment of iets anders? Dat kan! Laat het me even weten.

 

Details:
Inloop vanaf 19:30 uur; start om 20:00 uur
Gratis toegang; maar neem zelf wat lekkers of wat drinken mee (thee/koffie is aanwezig)

Aanmelden en info: ivo_hengst@hotmail.com

 

De afgelopen jaren hebben we de gewoonte ontwikkeld om de humanistische feestdagen (Wereldhumanismedag en midwinter) te vieren met een seculiere 'dienst' waarin we inspiratie ontlenen aan bijvoorbeeld filosofie, wetenschap, muziek, kunst en literatuur. Iedereen die dat wil, kan een bijdrage leveren aan het programma van de viering.