Noordwest-Veluwe

Afdeling Noordwest-Veluwe

 


Lezing Mensenrechten – Catharinakapel,  woensdag 19 september 

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, door de Verenigde Naties vastgesteld op 10 december 1948, bestaat dit jaar 70 jaar. Ook de afdeling Noordwest-Veluwe van het Humanistisch Verbond, opgericht in september 1948, viert dit jaar haar 70-jarig jubileum.

Het Humanistisch Verbond, afdeling NW-Veluwe, organiseert daarom op woensdagavond 19 september een lezing in Harderwijk met als thema: “Mensenrechten, 70 jaar”. 

Inleider is Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond.
 
Behalve de lezing door Boris van der Ham, zullen er twee koren optreden: Duende en een gelegenheidskoor. Ook is er een expositie van schilderijen over mensenrechten en een markt, waar een aantal humanistische en verwante organisaties zich zullen presenteren, namelijk:
  • Humanistisch Verbond.
  • Humanitas
  • Humanistische Uitvaartbegeleiding
  • Humanistische Geestelijke Begeleiding
  • Humanistisch Vormingsonderwijs
  • Universiteit voor Humanistiek Utrecht
  • Apostolisch Genootschap
  • Amnesty International

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Vredesweekactiviteiten in Harderwijk. Deze worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van de Protestantse Gemeente Harderwijk, het Apostolisch Genootschap en het Humanistisch Verbond.

Zie ook de website van PAX voor Vrede: https://www.paxvoorvrede.nl

Zet de mensenrechten in het paspoort!
De mensenrechten verbinden ons écht. Ze overstijgen nationale, culturele en religieuze verschillen. Samen kunnen we ze levend houden. Op woensdagavond 19september kunt u een petitie tekenen om mensenrechten in ons paspoort op te nemen. U krijgt dan een paspoorthoesje met artikel 1 van de UVRM erop. 
Zie ook: https://mensenrechten.humanistischverbond.nl.

Burgemeester van Schaik zal deze avond, via een videoboodschap, zijn steun hiervoor uitspreken, in navolging van de burgemeesters van Utrecht en Dordrecht!

Locatie: Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk
Begin: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Entrée: gratis
Aanmelding noodzakelijk - vanwege beperkte capaciteit bij onze secretaris Kristina R. Drost via:  hv.nw.veluwe@gmail.com. Graag vóór maandag 17 september 2018.

 

Komende activiteiten afdeling Noordwest-Veluwe

Nog geen aankomende activiteiten.

Volledige agenda