Agenda Amsterdam

Cursus Klassieke levenskunst Amsterdam

20 mrt

Cursus Klassieke levenskunst Amsterdam

Vanaf 20 maart organiseert de afdeling Amsterdam de cursus Klassieke levenskunst. In zes interactieve avonden maakt u kennis met ‘de levenskunst’.

 

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Kies ik daadwerkelijk voor wat ik van belang vind? Houden deze vragen u bezig en bent u op zoek naar een antwoord? In zes avonden maakt u kennis met 'de levenskunst'

U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leert u over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor uw eigen leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leert u scherper te denken over uw leven en wat u echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: uw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maakt u kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als bod als Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom leest u niet alleen teksten en hoort u over deze denkers, ook oefent u met medecursisten, onder leiding van de ervaren docent Reine Rek.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavonden van 19:00 - 21:30 uur op 20, 27 maart, 3, 10, 17, 24 april 2017. Voorkennis is niet vereist. De cursusprijs is inclusief reader. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusondersteuner, cursus@humanistischverbond.nl of via www.cursushumanisme.nu.

Aanmelden graag voor 13 maart via www.cursushumanisme.nu

Meer informatie over inhoud en programma