Agenda Amsterdam

Cursus Mediteren Humanistische stijl

10 jan

Cursus Mediteren Humanistische stijl

Mediteren, aardser dan je denkt!

Bestaat er een manier van mediteren die past bij humanisten? Jazeker, vonden de deelnemers die de afgelopen winter aan deze cursus meededen.  

Mediteren hoeft niet aan geloof of religie te worden gekoppeld, je kunt het praktiseren als een ‘aardse’ oefening. In feite is mediteren een aparte manier van tot jezelf komen waarbij je probeert de drukte in je hoofd te temperen. Want wat is het lastig om stilte en rust in onszelf te vinden. Wie mediteert probeert zijn gedachten, emoties en belevingen zonder oordeel waar te nemen en – liefst ook weer - los te laten. Mediteren houdt je alert en levert persoonlijk inzicht op. Kortom: een aanrader bij de beoefening van humanistische levenskunst!

Het grootste deel van elke avond bestaat uit het leren beoefenen van meditatie in een ambiance van stilte en aandacht. Verder lezen we telkens een tekst over het hoe en waarom van mediteren. Deze teksten zijn aanzet tot gesprek en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. De cursus staat open voor mensen met en zonder ervaring in mediteren.

Hans Bomhof was jarenlang werkzaam als humanistisch raadsman en is nu met pensioen. Hij heeft ruim 30 jaar meditatie ervaring. Hij leidde gedurende enkele jaren een meditatiegroep in Abcoude. Dit is zijn tweede cursus voor het HV Amsterdam.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten op woensdagen van 18.00 tot 20.00 uur.
Data: 10, 17, 24, 31 januari; 7, 14, 21 februari; 7, 14, 21 maart.

Aanmelden via: amsterdam@regio.humanistischverbond.nl