Agenda

Filosofie van de duurzame keuze

27 mrt

Filosofie van de duurzame keuze

Een beter milieu begint bij jezelf, luidt de slogan. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, stelt milieufilosoof en socrateshoogleraar prof. Marc Davidson. Kunnen we die wel aan?  

Bijna dagelijks worden we op de hoogte gesteld van het effect dat dat ons moderne leven heeft op de aarde. Een beter milieu begint bij jezelf, maar ga er maar aan staan...Als je een duurzaam leven wil leiden, loop je op den duur vanzelf tegen morele dilemma’s en vragen van filosofische aard aan. Mag ik nu nooit meer op vakantie met het vliegtuig, omdat het zo veel CO2-uitstoot? Wat heeft het eigenlijk voor zin als ik groen wil doen, maar de overheid verstek laat gaan?

Marc Davidson is bijzonder hoogleraar milieufilosofie vanuit humanistisch perspectief aan Maastricht University en docent/onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Studium Generale van de Universiteit Utrecht geeft hij een lezing over de kunst van het kiezen, behoeftes en verantwoordelijkheid.

Dit is de achtste en laatste lezing in de reeks 'Groene bedoelingen' over impact en de mens als duurzame consument. Meer info: https://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2018/groene-bedoelingen. Alle lezingen zijn gratis toegankelijk en los of in serie te volgen én via video live of terug te zien.