Agenda Groningen

 

12 dec

Het midwinter Diepgangendiner

We sluiten het jaar af met een etentje. Niet zozeer een copieus kerstdiner in een decembermaand die toch al bol staat van overdaad en consumentisme, maar een eenvoudig doch voedzaam maal in de gaarkeukenachtige sfeer van Eeterie de Globe waarin we een moment kunnen nemen om tot bezinning te komen. Het idee is niet om vrijblijvend te kletsen over het eten, het winterweer of over Sinterklaas en zijn Pieten maar om meteen de diepte in te duiken en elkaar vragen te stellen zoals 'Waar heb je spijt van?', 'Wie kun jij niet vergeven?' en 'Waar ben jij bang voor?' Dit idee is afkomstig van Alain de Botton uit zijn boek 'Religie voor atheïsten': 

'Men zou verhalen te horen krijgen over angst, schuldgevoel, woede, melancholie, onbeantwoorde liefde en ontrouw, die een indruk geven van onze collectieve waanzin en ontwapenende kwetsbaarheid. Onze gesprekken zouden ons bevrijden van de veelal verwrongen fantasieën over het leven van anderen, doordat ze ons zouden onthullen hoezeer de meesten van ons, achter onze angstvallig bewaakte façades, het spoor bijster raken - en daarom alle reden hebben onze al even gekwelde buren de hand te reiken'.

Steven van der Jagt introduceerde vier jaar geleden het 'Diepgangendiner' bij de landelijke Jonge Humanisten en datzelfde jaar hebben we voor het eerst het concept uitgeprobeerd in Groningen. Hoog tijd dus voor een vervolg!

Eeterie de Globe is gekozen omdat zij voor onze Sint Pannekoekviering kosteloos enorme stapels pannenkoeken heeft gebakken. Zo kunnen we - naast het persoonlijke presentje dat de kok al heeft ontvangen - nog iets extra's terug doen. Ook is het eten erg voordelig (hoofdgerecht is 8 á 9 euro).

Inloop vanaf 17:30 uur

Aanmelden: ivo_hengst@hotmail.com