Agenda Eemland

 

18 mrt

KoffieZin "Met zorg naar elkaar omzien"

 

Deze ochtend hebben we een ontmoeting en een gesprek met Inge Boelaart, een van de coördinatoren van het project Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. In dit project gaan vrijwilligers regelmatig op bezoek bij mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben. Inge vertelt ons aan de hand van praktijkvoorbeelden wat er speelt op dit gebied.

En we ontmoeten Roelof Hortulanus, emeritus hoogleraar Sociale Interventie en lokaal sociaal beleid en voormalig directeur van LESI (Landelijk Expertisecentrum Sociale Interventie). Roelof geeft aan de hand van wat Inge vertelt zijn visie op de wegen en de problemen om mensen in sociaal isolement te bereiken.

Met een praktische en een wetenschappelijke insteek belooft deze KoffieZin een boeiende bijeenkomst te worden.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 10.30 uur staat koffie/thee klaar.

Hoe kom je er:
Met de fiets of lopend: Ingang Heiligenbergerweg tegenover verzorgingscentrum Nijenstede. Rechtdoor de weg volgen. Na 200 meter ziet u links het koetshuis (tegenover de vijver en nog vóór het witte huis).

Met de auto: Parkeer uw auto op de parkeerplaats Randenbroek op de Gasthuislaan  naast huis nummer 123. Vanaf de parkeerplaats loopt u via een wit bruggetje rechtstreeks het park in. Volg het pad rechtdoor en na twee minuten staat u bij het koetshuis.

Met de bus: De lijnen 77, 78, 80, 82 en 83 rijden langs Park Randenbroek. Uitstappen bij halte Nijenstede. Zie verder de beschrijving voor voetgangers.