Agenda Utrecht

Lezing+ Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht (uitverkocht)

10 mei

Lezing+ Ongelovig: Vrijdenkers op de vlucht (uitverkocht)

Ongelovigen hebben het in asielzoekerscentra niet makkelijk. Op de vlucht voor religieus extremisme, komen ze terecht in het vrije Nederland. Maar hoe vrij en veilig voelen ze zich tussen andere, wél gelovige asielzoekers? De eerste vraag die aan hen gesteld wordt luidt steevast: “Ben je moslim?”

In de 2Doc: Ongelovig - vrijdenkers op de vlucht  (HUMAN) van Dorothée Forma maak je kennis maken met vrijdenkers uit verschillende landen. Zoals Fauzia en Syed uit Pakistan, Ayman uit Syrië, een stel uit Afghanistan en de blogger Saikat uit Bangladesh. Het zijn uitgesproken atheïsten, gevlucht voor intimidaties en levensbedreigend geweld uit landen waar mensen doorgaans alleen in het geheim ongelovig kunnen zijn. In Nederland leren ze elkaar kennen bij het Humanistisch Verbond dat een platform voor hen heeft opgericht

Debat

Na de film ‘Ongelovig’ volgt Engelstalig debat onder leiding van journalist Bahram Sadeghi met Boris van der Ham, en natuurlijk vrijdenkers uit de film en andere betrokkenen zoals beleidsmakers en politici.

Praktisch

19:00 uur Inloop
19:30 uur Start programma
€ 5,00 Reguliere prijs
Gratis voor leden Humanistisch Verbond en studenten (neem studentenpas mee). Wel graag aanmelden!

KOOP JE KAART OF MELD JE AAN

Tickets verkrijgbaar t/m dinsdag 9 mei, 12.00 uur.

Ongelovig is een productie van Human in samenwerking met het Humanistisch Verbond.

Zie ook www.onderongelovigen.nl