Agenda Den Haag

 

15 dec

Midwinterviering Den Haag

Midwinterviering 2018 - 15 december

Bezoek aan Fotomuseum Den Haag/GEM

Dit jaar vullen we de Midwinterviering in met op zaterdag 15 december een bezoek aan Fotomuseum Den Haag/GEM, met na afloop een hapje en een drankje in restaurant Gember. Het bestuur van HV Den Haag-Haaglanden nodigt u graag uit voor deze bijeenkomst.

Programma

Vanaf 14.45 u verzamelen bij de ingang van het museum, Stadhouderslaan 43.

 15.00 u – Bezoek aan de tentoonstellingen SEQUENCE en GENERATION WEALTH

16.00 u – Hapje en drankje in restaurant Gember

17.00 u – Sluiting.

HV Den Haag-Haaglanden zorgt voor de hapjes en drankjes.

Entree Fotomuseum Den Haag/GEM is voor eigen rekening. Het museum is gratis toegankelijk voor houders van de Museumkaart, Museumvrienden, Rembrandtpas en BankGiro Loterij VIP-KAART. Dus vergeet niet uw kaart mee te nemen!

Aanmelding

 De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor HV-leden.  Eventuele introducees zijn welkom. Aanmelding tot uiterlijk 7 december via info@humanistischverbonddenhaag.nl met vermelding Midwinterviering 2018 en HV-lid of introducee.

 

Sequence - Klaus Baumgärtner

De tentoonstelling Sequence vormt een intiem overzicht van het foto-oeuvre van Klaus Baumgärtner (1948-2013), dat nagenoeg onbekend is. Geboren in Duitsland en opgeleid in Zwitserland, vestigde hij zich in 1984 in Den Haag om als docent aan de slag te gaan aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Eenvoud, verstilling, licht en schaduw zijn terugkerende elementen in Baumgärtners werk. Onopgemerkte dingen worden losgemaakt van hun functie en betekenis, en krijgen hierdoor een andere dimensie die de verbeelding vrij spel geeft.

 Generation Wealth - Lauren Greenfield

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’ en portretteert zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen. Fotomuseum Den Haag toont dit najaar in samenwerking met Annenberg Space for Photography in Los Angeles Generation Wealth, het eerste grote overzicht van Greenfields werk. De tentoonstelling omvat naast meer dan 200 fotowerken ook diverse korte films. Generation Wealth is een indrukwekkend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs.