Agenda het Gooi, Vecht, Almere

 

22 feb

Moderne levenskunst, door Reine Rek

Cursus (6 bijeenkomsten)
Moderne levenskunst, door Reine Rek
Donderdag 22 februari, 1-8-15-22 en woensdag 28  maart 19-21.30 uur

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Waarom maak ik de keuzes die ik maak? Kies ik wel daadwerkelijk voor dat wat ik van belang vind? Houden deze vragen u bezig en bent u op zoek naar een antwoord? 
U bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst staat u stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van uw vrijheid en de betekenis van vriendschap voor uw leven. Door u te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leert u scherper te denken over uw eigen leven en wat u belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus, uw vragen over hoe te leven.
U maakt kennis met vele denkers die u voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum.
Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid. Levenskunst betekent oefenen. Daarom oefent u met medecursisten onder leiding van Reine Rek. We kennen haar als een enthousiast en gedegen cursusleider.

Betaling: € 90/ € 140/ € 55 storten op bankrekening   nl 31 trio 0198 3781 57
 t.n.v. Humanistisch Verbond ’t Gooi, Naarden,  vermelding van ‘Jan Drost’