Agenda

Prinsjesdagviering 2017

19 sep

Prinsjesdagviering 2017

Vertrouwen tussen hoop en vrees

In alle religieuze en levensbeschouwelijke tradities zijn er aanwijzingen, verhalen, geboden en liederen, die ons eraan herinneren dat wij mensen allemáál te gast zijn in de wereld. Tegen de menselijke neiging om vreemden als bedreigend te zien wordt in de overleveringen voortdurend gewaarschuwd; er zijn warme pleidooien om anderen te behandelen zoals jezelf behandeld zou willen worden. Die religieuze en levensbeschouwelijke rijkdom kan ons ook nu helpen om een koel hoofd en een warm hart te houden.
De Prinsjesdagviering van 2017 wil déze rijkdom onder de aandacht brengen van bewindslieden en leden van de Staten-Generaal en van alle burgers van dit land, of ze nu hier geboren en getogen zijn, of pas later in hun leven terechtgekomen zijn. De titel van editie van 2017 luidt: Vertrouwen tussen hoop en vrees.

Meegewerkt wordt door joden, moslims, humanisten, christenen, bahaï's, hindoes, boeddhisten, soefi's, sikhs, Brahma Kumaris en anderen. Het hoofdreferaat is van André Kalden van de Boeddhistische Unie Nederland. De Prinsjesdagviering is de grootste interreligieuze bijeenkomst van ons land. In 2016 trok de bijeenkomst 1000 bezoekers.

Dinsdag 19 september 2017, Grote Kerk Den Haag, 10.30 uur stipt. Iedereen is welkom!