Agenda Drechtsteden & omgeving

Stil de tijd - Zin op Zondag Waarheid

12 nov

Stil de tijd - Zin op Zondag Waarheid

Even ontsnappen aan de hectiek van de week. De tijd stil zetten en stilstaan bij je idealen en dromen, wie heeft daar geen behoefte aan? In een sfeervolle bijeenkomst bespreekt, onderzoekt en overweegt Bas van der Sijde, humanistisch geestelijk begeleider, verschillende thema’s. Hij ontvangt gasten en er is muziek.

Wat is waarheid?

Kunnen we de waarheid ergens vinden? Bestaat de waarheid eigenlijk wel of bedenken we deze zelf? Zijn er meerdere waarheden?
Te gast is de filosoof Peter Bot. Hij gaat in op de actualiteit van het thema waarheid en maakt daarbij een onderscheid tussen waarheid en ‘De Waarheid’. De filosofen Nietzsche en Lyotard hebben de ‘Waarheid’ bekritiseerd. Wanneer er geen absolute, universele waarheid is dan dreigt een nihilistisch mens- en wereldbeeld.

Bij de filosoof Foucault gaat het om ‘het spreken van de waarheid’. Hij onderzocht waarheidspraktijken en sprak over de moed tot waarheid.
De muziek van Joke Bot (piano) draagt bij aan de bezinning op het thema en brengt ons terug naar ons eigen waarheid. Humanistisch geestelijk begeleider Bas van der Sijde vertelt een fictief verhaal over waarheid zoeken.   

 

Praktisch

Inloop 10:30, na afloop koffie

Thema’s:

Zondag 21 mei Vreugde
Zondag 17 september Nostalgie
Zondag 12 november Waarheid