Agenda Rotterdam-Rijnmond

Zondagochtendbijeenkomst: "TIJD en nieuwjaarsborrel"

20 jan

Zondagochtendbijeenkomst: "TIJD en nieuwjaarsborrel"

Een nieuw jaar, heb je er weer tijd voor?

Traditioneel is de jaarwisseling voor velen een moment om goede voornemens te maken. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar ikzelf vind het telkens wel weer fijn om te ervaren dat de dagen weer gaan lengen. Ik heb een gesigneerd exemplaar van “Stil de tijd” van Joke J. Hermsen met als boodschap ‘ Tijd is Hoop ’, wat in mijn ogen deze ervaring mooi illustreert. 

Van Filosofie Magazine heb ik een special “Grote denkers over TIJD” op mijn bureau liggen, waarin verschillende artikelen rondom dit thema zijn verzameld. Natuurlijk Henri Bergson, die in het boek van Hermsen ook veel aandacht krijgt, maar ook Proust en Nietsche. Marli Huijer heeft een bijdrage waarin ze de zin/onzin van onthaasten in beschrijft. 

Mijn oog viel ook op een quiz waarin we worden uitgenodigd om een tijdloze test te doen. Iedereen gaat op een andere manier om met de tijd. De een leeft vooral in het verleden, de ander kijkt steeds uit naar de toekomst. Hoe zit dat met u? 

Ik ga mij tijdens de kerstperiode verdiepen in de gedachten van deze denkers over tijd op zoek naar leuke, interessante, inspirerende gedachten die ik met u wil delen. Na afloop nemen we de tijd om met elkaar het glas te heffen.

Graag tot zondag 20 januari!

John Geurts