Eliisabeth van Oostrum - bestuurslid humanistische diensten

Elisabeth van Oostrum wil graag een bijdrage leveren aan het welbevinden van mensen én dus aan een organisatie die dit bevordert als het Humanistisch Verbond. "Ik verwacht dat ik dit als bestuurslid met de portefeuille humanistische diensten goed kan doen."

Elisabeth van OostrumNa jaren werkervaring in het onderwijs, een rechtenstudie, werken bij de overheid en een politieke loopbaan lijkt dit een bijzondere keuze. Als wethouder in het Sociale Domein, heb ik ervaren dat welzijn minstens zo belangrijk is als zorg. Hans Becker van Humanitas in Rotterdam heeft mij daarin destijds sterk gemotiveerd. Maar welzijn is wellicht nog veel te breed.

Levensvragen

Want uiteindelijk wordt het welbevinden grotendeels bepaald door zingeving en het vinden van antwoorden op levensvragen. Begin dit jaar heb ik hierover gepubliceerd in Trouw. Het Humanistisch Verbond faciliteert en inspireert de geestelijke zorg en verdieping op een goede wijze. Met de vergrijzing, de extramuralisering, discussie over voltooid leven en het werken naar een inclusieve samenleving is dit onderwerp actueler dan ooit.