Introductiecursus humanisme

Wat vind ik waardevol? En hoe kom ik daarachter? In de Introductiecursus humanisme maakt u in vier interactieve avonden kennis met de rijkdom van het humanisme. De humanistische traditie komt tot leven door inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten.

Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Hoe ziet mijn ideale leven eruit?  Als deze vragen u bezighouden, stap dan in de rijke humanistische traditie. Deze vragen houden de mens immers al eeuwen lang bezig. Van Socrates tot Foucault allemaal hebben zij naar antwoorden gezocht. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vindt u uw eigen antwoorden.

Kijk wat cursist Ton van Bruggen van deze cursus vindt...

Meedoen?

  • Kijk in de agenda voor een cursus bij u in de buurt. Daar vindt u ook meer informatie over de docent en de prijs.
  • In het programma vindt u meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.
  • Wilt u deze cursus graag volgen, maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden ,vult u dan het formulier in. Bij voldoende belangstelling kan er weer een cursus starten. Wij nemen contact met u op.

Docent

Silvia Benschop is één van de docenten van de cursus. Niet alleen is zij enthousiast over de lesstof, ook de interactie tussen haar en de deelnemers en de deelnemers onderling motiveert haar. 

"Ik hoop anderen te inspireren en ik ben altijd heel gelukkig als ik ervaar dat ik daar een beetje in slaag. Daarbij komt dat ik werkelijk altijd heel veel inspiratie terugkrijg tijdens de cursus. De verhalen en denkwijzen van de deelnemers zijn vaak zo verrassend!” Lees meer over haar in dit interview.

Voorkennis en materiaal

Bij de cursus is een reader inbegrepen. Voorkennis is niet vereist. Wilt u deze cursus graag volgen maar wordt hij niet bij u in de buurt aangeboden neem dan contact met ons op.