Lezing+ Onder Ongelovigen: Goes

Lezing+ Onder Ongelovigen: Goes

Het aantal ongelovigen in de wereld groeit; religieuze agressie tegen hen ook. Blasfemiewetten zijn vaak het middel om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. Wie zijn zij die discriminatie, geweld, gevangenisstraf of zelfs de dood riskeren? In de Lezing + Onder Ongelovigen geven Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en documentairemaker Dorothée Forma hun een gezicht. 

Met Boris van der Ham, ex-moslims en een film van Dorothée Forma

In de documentaire Onder Ongelovigen maken we kennis met ex-moslima Nahla, die de religieuze dwang in Soedan ontvluchtte. We gaan op bezoek bij Onur, oprichter van de eerste openlijk atheïstische vereniging in Turkije. In Schotland spreken we Ramin, student uit Iran. Hij richtte een comité van ex-moslims op.

De documentaire van Human en het Humanistisch Verbond gaat als Lezing+ Onder Ongelovigen op tournee door het land.  Boris van der Ham spreekt over zijn ontmoetingen met ex-moslims. Na de de filmvertoning gaat hij met hen in gesprek.

Uitzending: Woensdag 2 september 2015, 22.58-23.50 uur op NPO 2

Data en plaatsen Lezing +

Lezing+ Groningen op 25 januari in Goes.

Met medewerking van Boris van der Ham. Het staat gesprek staat onder leiding van Bahram Sadeghi, met onder anderen de uit Pakistan gevluchte ex-moslima Fauzia Ilyas.

Podium ’t Beest
Beestenmarkt 3
4461 CS Goes

inloop vanaf 19.15 uur

- programma: 20.00-22.00 uur

- napraten tot 23.00 uur

Toegang is gratis wel graag aanmelden

De bijeenkomst organiseren we in samenwerking met Amnesty International

Meld nu aan