Maatschappelijk appel tegen kernwapens naar de Kamer

5 juli 2017

Maatschappelijk appel tegen kernwapens naar de Kamer

Door webredactie

In de week waarin de Verenigde Naties onderhandelen over een verdrag waarin het verbod op kernwapens wordt geregeld, werkt het Humanistisch Verbond mee aan het maatschappelijk appel tegen kernwapens. Een petitie werd gisteren aangeboden bij de Vaste kamercommissie buitenlandse zaken.

Directeur Christa Compas was er namens het Humanistisch Verbond bij. "De verwachting is dat vrijdag 7 juli het onderhandelingsresultaat van de VN wereldkundig wordt. Nederland neemt een bijzondere positie in. Als enige Navo-land neemt Nederland deel aan de onderhandelingen. Vorig jaar nam de kamer verschillende moties aan, onder meer een van D66, waarin het kabinet werd gestimuleerd deze onderhandelingen te voeren."

Minister Koenders voert deze moties met verve uit. De petitie stimuleert de kamer en het kabinet de ingeslagen weg voort te zetten.

Op de foto: Peter Buijs,voorzitter NVMP, overhandigt het Maatschappelijk appel tegen kernwapens aan Raymond Knops, voorzitter Vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken. Links Christa Compas, directeur van het Humanistisch Verbond.

Meer weten?