Socrateslezing Stine Jensen: Hoe verder na #metoo?

7 maart 2018

Socrateslezing Stine Jensen: Hoe verder na #metoo?

Door webredactie

Sinds #metoo is er meer dan ooit publieke aandacht voor seksueel geweld. Hoe kan het dat machtswellust en -misbruik nog altijd onze menswaardigheid ondermijnen? Filosoof en programmamaker Stine Jensen gaat in haar Socrateslezing, op zondag 27 mei in de Rode Hoed, in op mannelijkheid, vrouwelijkheid, seksualiteit en beeldvorming na #metoo.

De ene na de andere (machtige) man en iets minder vaak een vrouw wordt publiekelijk veroordeeld voor grensoverschrijdend seksueel en intimiderend gedrag. Maar hoe nu verder? Wat betekent het om man of vrouw te zijn?

“#metoo gaat niet over erotiek, maar over macht. En als #metoo iets voor elkaar heeft gekregen, dan is het wel de moed van velen om zich nu uit te durven uitspreken,” zegt Jensen. Maar, vraagt zij zich af, “Is er sinds #metoo iets fundamenteel veranderd? Zo nee, zou dat wel moeten? En wat en hoe dan?”

Pitspoezen en wielermissen

In haar lezing zoekt Jensen ook naar verschillen in nationale opvattingen over seksualiteit - bijvoorbeeld Zweden versus Frankrijk. Tegelijkertijd vraagt ze zich af of daders ook slachtoffers zijn door trial by media. Welke rol speelt beeldvorming – zijn pitspoezen en wielermissen écht niet meer van deze tijd?

Zondagmiddag 27 mei, De Rode Hoed, Amsterdam (route

14.15 uur inloop (koffie of thee inbegrepen) 
15.00 – 16.45 uur lezing

Kaarten 20 euro
Leden 15 euro
Studenten 7,50 euro

Koop je ticket

 

 

Beeldrecht: Valerie Granberg