Tijd en de kracht van herinnering

17 augustus 2016

Tijd en de kracht van herinnering

Door Julia Doets

Hoe koester je wat echt belangrijk is (geweest) in je leven? Hoe gaan we om met het verstrijken van de tijd en waarin ligt de kracht van herinnering? Tijdens een intiem en tegelijk publiek gesprek stelt Xandra Schutte die vragen aan Nelleke Noordervliet. Kom naar het In Memoriam, 25 augustus om 20.00 uur in de Oude Kerk, Amsterdam.

Nelleke Noordervliet is een veel geprezen schrijfster. Sinds haar debuutroman Tine of De dalen waar het leven woontin 1987 schreef ze talloze romans, verhalen, toneel en columns, waaruit een grote interesse voor geschiedenis blijkt. Als rode lijn door het werk loopt de vraag: hoe moet een mens leven? Naast verschillende bestuursfuncties schrijft ze nu onder andere voor Trouwen is vaste gast bij het radioprogramma OVT en deed datzelfde voor het Human radioprogramma OBA Live.

Xandra Schutte schreef veel over literatuur, kunst, feminisme en essays over meer sociologische thema’s. Ze was redacteur van verschillende literaire tijdschriften voordat ze hoofdredacteur werd van De Groene Amsterdammer. In 2016 won ze De Gouden Ganzenveer vanwege haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Gesproken biografie

Het gesprek tussen beide mondt uit in een gesproken biografie. Met lichtvoetige diepgang vertelt Nelleke over haar persoonlijke visie op leven en vergankelijkheid. Wat betekent het dat de tijd verstrijkt, wie of wat je echt dierbaar is en hoe je dat koestert? Welke rol speelt de herinnering daarbij en hoe wil je later herdacht worden?

Wat maakt het leven waardevol? Kom luisteren naar Nelleke Noordervliet in het In Memoriam.

In Memoriam is georganiseerd door de Oude Kerk en het Humanistisch Verbond

Meer informatie en tickets

Op de website www.onceinalifetime.nu vind je verdere informatie over het publieksprogramma, tickets koop je via de Oude Kerk.