Wederzijds respect tijdens Spirituele Marathon Rotterdam

22 februari 2017

Wederzijds respect tijdens Spirituele Marathon Rotterdam

Door Julia Doets

De Spirituele Marathon Rotterdam wil verbinden en laten zien dat samen met anderen de weg van wederzijds respect afleggen de basis is voor onze samenleving. In onze samenleving delen we vrijheden, zoals de vrijheid om te leven naar je eigen geloof of overtuiging. Dat deze vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, blijkt helaas uit gebeurtenissen elders in de wereld. In Rotterdam zijn we verbonden in onze verscheidenheid en staan we voor de vrijheid voor onszelf en voor de ander.

Daarom organiseren verschillende levensbeschouwelijke organisaties, waaronder andere het Humanistisch Verbond afdeling Rotterdam Rijnmond, op zaterdag 8 april alweer voor de vijfde keer de Spirituele Marathon.

Spirituele ‘warming up’

Voorafgaand aan het lopen is er een spirituele ‘warming up’ met bijdragen uit diverse religies en levensbeschouwingen. Deze staat open voor alle belangstellenden, ook voor mensen die niet meelopen in de Spirituele Marathon.

Praktische informatie

Loop de 4,2 kilometer (de ‘City Run’) mee tijdens de Spirituele Marathon Rotterdam. Het gaat niet om wie er wint, maar om het letterlijk en figuurlijk samen afleggen van de weg. Ieder die zich verbonden voelt met het doel van deze veelkleurige activiteit, is van harte welkom. Meld u aan via: http://www.nnmarathonrotterdam.nl/lopers/mini-marathon Let op: gebruik hierbij de actiecode SMR! U wordt dan direct op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen over de Spirituele Marathon in de aanloop naar 8 april.

De Spirituele Marathon Rotterdam is een samenwerking van SPIOR, Samen010, Platform L&R, Convent van kerken Rotterdam, Humanistisch Verbond Rotterdam-Rijnmond, Oecumenisch Laurensberaad Rotterdam, Mara, Veelkleurige Religies Rotterdam, Rotterdamse Sikh gemeenschap (Gurdwara Shri Guru Nanak Dev Ji), Puntsok Cho Ling en Prabhaker Arya Samaadj.

Foto via http://www.spior.nl