Vaste activiteiten Assen e.o.

Eten met Gespreksstof

Het bestuur van de HV afdeling Assen e.o. spant zich in om de leden van de afdeling elkaar te laten ontmoeten op een plezierige en ontspannen wijze. Daartoe hebben we een aantal initiatieven genomen, zoals het maandelijkse HV-café, lezingen, cursussen, een toneelstuk, e.d. We streven naar zoveel mogelijk diversiteit daarin. Zo denken wij onze leden (en andere geïnteresseerden) te bereiken en elkaar te kunnen laten ontmoeten.

In dit kader organiseren we ook 6 keer per jaar  ‘Eten met gesprekstof’. De meeste deelnemers zijn trouwe bezoekers. Af en toe zien we nieuwe gezichten. Nooit is het saai en altijd is er begrip voor elkaars mening.

We eten afwisselend bij één van de deelnemers thuis en eten dan "wat de pot schaft". We beginnen met een drankje vooraf, kiezen een onderwerp om over te praten en gaan dan eten.  Een onderwerp kan van te voren worden aangedragen, maar kan ook spontaan opkomen, bijv. naar een recentie gebeurtenis of televisie uitzending. In de discussie komen vaak verassende standpunten naar voren, en wellicht weet iemand anders uit de groep iets in te brengen dat je je standpunt doet schuiven. Tot dusverre is er nog  nog nooit gebrek aan een onderwerp geweest.

Het aantal deelnemers is 8-10, omdat anders een zinvolle discussie aan een enkele tafel te moeilijk wordt.

N.b: deelname implicieert geenszins dat we verwachten dat U ook een keer een bijeenkomst organiseert. Laat U zich dus niet door een dergelijke gedachte ervan weerhouden deel te nemen.

Wandelen

Aanmelden vooraf is niet nodig maar het zou wel fijn zijn. Een uur voor de wandeling controleert de organisator zijn/haar mailbox. Vooral bij twijfel vanwege weersomstandigheden, kunt u zekerheidshalve voor vertrek even mailen of bellen met de organisator van de wandeling.

 

Graag willen we weten waar uw interesse voor wandelen of andere activiteiten naar uit gaat. Heeft u ideeën of suggesties mail dan naar onderstaand adres. Indien u geen mailadres heeft, kunt u ook contact opnemen met Anneke Aangeenbrug 0592-421204

Humanistisch café

Elke 2e dinsdag van de maand van harte welkom in het ‘Humanistisch Café’ Assen. Daar, aan de koffietafel, kunnen onze leden, in klein verband, een gesprek voeren. De onderwerpen kunnen ter plekke worden bepaald. Ook potentiële HV leden en belangstellenden zijn welkom.

Metaforum Assen: Cultuur & Debat

In Assen werkt het HV samen met andere levensbeschouwelijke, filosofische, cultuur- en kunstorganisaties binnenhet MetaForum Assen.  Naast  De Verdieping en Zin-in-Zondag zijn ook de Stroomdalloge (Odd Fellows), Tegenlicht Meet Up Assen,  SMAHK en Rafelende Randen van Europa aangesloten. 

 

Culturele Raad Smilde

Culturele Raad Smilde (CRAS): www.cultureleraadsmilde.nl.

Gespreksgroep Hoogeveen

In Hoogeveen draait al een flink aantal jaren een gespreksgroep van leden van het Humanistisch Verbond. De groep komt vijf keer per jaar bijeen in het winterseizoen op zondagochtend van half 11 tot 12 uur en telt 10 - 12 deelnemers. Plaats van samenkomst: Jannes vd Sleedenhuis, locatie Wolfsbos, Valkenlaan 5 Hoogeveen. Contact: Klaas J. Baas, 0528 264045, baask@home.nl